woensdag 13 april 2022

Bologna

 




Buongiorno gli amici,

Het is alweer maandag dus nieuwe schooldag. 
Vandaag een rustig dagje gedaan. In de middag weer even naar het park gegaan. Even een ijsje gekocht  . Werkt hier iets anders, je moet bij een ander loket eerst betalen wat je wilt hebben en met dat bonnetje ga je dan naar het loket waar je het ijsje kan halen , uiteraard na vertoon van het bonnetje.

Dinsdag na school kregen we een excursie na de universiteit bibliotheek waar ook nog een oude snijzaal aanwezig was. ( zie foto )
Uitleg uiteraard in het Italiaans. 
Lezen gaat wat beter maar schrijven en spreken is nog een hele toer.

Standaard komen obers etc in het Engels terug maar dat moet je dan direct kortsluiten en zeggen dat je Italiaans leert en dan komen ze iets langzamer terug in het Italiaans maar voor ons nog steeds in een record snelheid.

Vandaag woensdag.
Vanmiddag na les verder gegaan met stadswandeling in Bologna, heb een leuk boekje wandelingen in Bologna en dat ben ik aan het volgen.
Thuis in mijn appartement eten gekookt ( iets anders dan pasta, tagliatelle, spaghetti etc ) , huiswerk gemaakt, boek gelezen en toen weer naar bed.

A domani !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bologna

  Goedemorgen vandaag mijn laatste dag op school. Na afscheid te hebben genomen van de klas en de leraressen naar het station gelopen om mij...